fredag 9 juni 2017

Dover

Nu har det gått en vecka sen vi var i calais och en hel del har hänt. Vi hade en kanon segling över till England men sista biten till Eastbourne blev jobbig, vi skulle inte hinna till midnatt så vi vände och gick till Dover istället. Sjön blev grov som attan och vid en broaching fick vi en slänggipp vilket hördes med en smäll.  Nåja vi kom in iaf  säkert i hamn och förtöjde vid 1800 tiden. Trevlig hamn och god mat på en lokal pub krog. Nästa dag gjorde vi ett nytt försök att segla mot Eastbourne men då upptäckte vi att targabågen fått sig en rejäl smäll vid gipset och limningen mot det sk knät som styvar upp bågen började släppa.  Det var bara att vända om och invänta måndagen så vi kunde köpa skruvar och lim. Sen var det borra mäta skruva och med 20 st 10 cm långa dragande skruvar så vore det väl fanken om det inte skall hålla nu.
Men den västliga vinden drog i upp till 25 ms så det var bara att ligga still några dagar. Då bestämde sig gasten erikatt chansen att hinna längre ut på kusten var liten och en massa spännande saker hemma med föl och gård gjorde att han flög hem på onsdagen.
Igår var jag i London och träffade en gammal kollega. Samt promenerade runt i byn. Den är ju rejält häftig måste jag säga. Mysiga kvarter varvade med pampiga byggnader och galna människor.
Imorgon lördag kommer kapellmästaren Och då lättar vi äntligen. Kursen blir nog norröver, för denna västan skall hålla på en vecka till. Dags att se Danmark?  Lägger in lite bilder allteftersom här nedan
Mysigt ställe i Covent garden
Londons äldsta fish n chips ställe
Rock and sole plaice. Från 1876. Mums
Här gick det fort i stan
Kul båt med larvfötter som fälldes in på sidorna och så körde man iland!
Helcoola stället Neals Yard oxå i Covent garden 
Favoritställe I Dover Canning restaurant 

20 skruvar skall väl räcka???

King Henry II sovrum 


Dover castle från 1100 talet




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar