lördag 12 augusti 2017

Bunkring gånger två

Vädret lovade regn och blåsigt hela dagen och det var så sant så sant. Vi bestämde oss för att ligga still och göra lite annat än att segla framåt, bla. tvätta några maskiner kläder, fylla på diesel och öl. (På tyska heter olja öl!!) Har ju inte tankat sen Dover den 10 juni och nu var det lite mindre än hälften i tanken så det känns bra att ha fullt. Med full tank (200 liter) kommer vi ändå hem om det skulle knipa.

Bara att fylla vagnen och rulla ut!
Ölförrådet hade oxå sinat, vete tusan vart de små burkuslingarna tar vägen......finns nog möss i båten? Googeligoog och vet ni vad som fanns på cykelavstånd? En Calle butik!! För skåningarna är Calle nåt mer än kaviar, för nollåttor är det bara en felstavad kaviartub. Ta en ordinär Systembolagsbutik, sväll upp den typ 4 gånger med en ölavdelning 10 gånger så har ni en aning. Sänk därtill priserna med upp till 50% eller mer så fattar ni att Calles är en poppis butik bland tillresta svenskar.





Vino Fino
Tyskarna kan inte handla på Calles för allt som köps måste gå på export. Men eftersom jag ska på export resa så kunde jag handla! Tex. så köpte jag tre flak 72 burkar á 33cl Spendrups 5,6% för 220 kr. mao 3 kr burken. Fatta vad kul det är att fylla vagnen med flak! Men lite bättre whiskey var samma eller till och med lite dyrare än hemma så det gäller att kolla upp. Bra att systembolagets app är så himla snabb och enkel att kolla upp. Vin i box kunde vara bra att ha och en Maipo Chardonnay kostade 135 kr för 3 liter så det var ju något billigare än hemma (179 kr) Som sagt det gäller att kolla noga.

Noga koll gick att ordna upptäckte hustrun eftersom det fanns en jättetrevlig provbar med massa lådor vin som det bara var att hälla ur kranarna ner i små mysiga provglas. Efter ett tag var jag tvungen att dra henne därifrån ety hon började sluddra betänkligt. men gott var det.
Här ska det provas vin..... Hick

 Cykelvagnen fick göra hundjobbet tillbaka till skeppet, det var knappt det gick att köra med 150 burkar öl lastade.

Dagen avslutades med ett besök på ett enkelt gatukökshaks variant med friterad fisk och scampi.
Gatukök men gott på riktigt var det!!

Kölsvinet fylldes till toppen


Fiskpinnar och Scampi !!

 Vi hade väl inga större förhoppningar men rackarns vad gott det var. Det var verkligen färsk torsk och fina scampis. Pommesen var den bästa vi fått på väldigt länge. Riktig potatis som friterats, inge räfflade skumgummi pommes här inte! Så var ännu en dag i en pensionärs tillvaro till ända. Loppan ligger mest och snusar när
regnet plaskar mot alla rutor i taket.


Maten ser kanske lite torftig ut på de trista papperstallrikarna men som sagt gött vare´!!

Hamnen i Heiligenhafen. Staden var mysig med massa låga hus och många krogar mm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar