fredag 11 augusti 2017

Resan till Lübeck

Hustrun ville gärna återse Lübeck
Torget under Hansatiden fanns kvar

Hus från 1200-talet, inte dåligt. undra hur länge Trumps hotell finns ...

 så det vara bara att kolla med Google maps hur bäst ta sig till stora staden. Deutsche bahn har en hyfsat bra site som man kan nyttja för att hitta resor och det funka även denna gång MEN, nog är det dyrt att betala 800 kr tur och retur för en sträcka på 65 km för 2 mogna ungdomar med en liten skraltig hundfaen?? Och en och en halvtimme tog det att åka! Dåligt. I stockholm tar SL 25 kr för att åka Södertälje-Norrtälje, en sträcka på 12 mil.
Tyskarna gillar kvitton och papper, biljetter samt resehandlingar. De är fanimej inte kloka! För en sketen lokalbuss och spårvagn gick det åt mer papper än när vi skall flyga till Nya Zeeland!!
Hört talas om e-tickets??::::

Nåja vi kom iväg efter att chauffören ägnat 3 minuter åt att diskutera och printa ut billetter. Sen missade han en avfart och fick vända på en grusplan ojojoj, var vi i Syrien eller tyskland?? men vi hann.
Regnat det bara öser ner hette nån sång och det var precis vad det gjorde denna dag i Lübeck.
Karin plåtar hus och Loppan vill hem till sin säng..

Hundskrället blev blöt och kall fast vi gick ju i gummerade dräkter så det var lugnt. men det blev till att sitta och kura på varuhus för doggens skull. Vi tog tillflykt till en liten restaurang, Miera,
som välkomnade lurvet och vi fick en makalös god fisklasagne som var det bästa vi ätit på hela semestern, Att det sen var dagens rätt för 9 euro gjorde ju inte saken sämre. Hurra Sa vi!
Vidd 14 snåret lättade det och sydvästen packades ner. Skeppskocken fick upp ångan och huj vad det gick mellan klädaffärer och leksaksbutiker. Barnbarnens outtalade hunger på presenter måste stillas så det gäller att ligga i . Och det gjordes det. ligga i alltså. Liten hund slet och drog men eftersom matte inte fick i sig hela lasagnen så tog vi en doggybag och gissa vilken doggy som slafsade i sig allt med ett flin (ja käre läsare du tror att vovvar inte kan flina men jag ger mig fan på att jag såg ett litet smile från Loppuslingen när hon svalde den fina lasagnen) Tårar rann från mina kinder när jag såg min nattamat gå åt pipsvängen. Men tröttast var nog reven, jag menar Loppan, Hon stöp som en klubbad säl på kudden
Liten hund och oändligt trött, somnar som en oskyldig bebis på kudden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar