onsdag 18 oktober 2017

Äntligen, sa Karin

Fjället vi gick vid igår, låååångt bort

Idag  passerade vi en liten vacker stad som heter Taupo, låter som en finsk sjöman tycker jag. Egentligen skulle vi inte åka in där men plötsligt svängde jag av utan att veta varför. Tror det var det mystiska badet igår kanske som inte botade atrrosen men som gav mig andesyn eller nåt. Iaf så gled vi in i en stad som skulle kunna ha legat längs Kaliforniens vackra kust.
Tråkigt med alla vykortsbilder men man blir så tagen av storheten i naturen här

Tjusiga villor, magnifik utsikt över en kristallklar sjö med fjället och vullikanen från igår mitt i nyllet. Centrum var snyggt med massa butiker, rena gator och torg samt palmer och annat tjafs som t.ex. En vansinnigt stor och modern pissoar mitt i parken. Digitala dörröppnare som på ett rymdskepp. Cool. Kunde Stockholms kommun titta närmare på tyckte vi.

Under färden gång gjordes nya middagsobservationer.
Dödat djur kan flås och läggs med fördel i baksätet på en kombi.
En flådd skånk sticker fram under filten! På bilen framför vid ett rödljus.  Tur det inte var en Fot!

Alla, ok då kanske inte alla, men alla jag såg då!, intercitybussar är gröna i färgen och av märket Scania eller Volvo. Kiwisarna är ruskigt begåvade i upphandlingarna av omnibussar, så de så.


Ikea finns inte på nz men Facebooksidan bring Ikea to new Zealand Har lyckats och Ikea kommer inom kort. Då kanske man kan få kaviar på semestern?


Holdenbilen Commodore Ss V2 har en 6,2 l V8 på 400 hk, inte dåligt för en bil som kör upp och ner.
Mesigt yttre men inte i avgasröret...

Det finns en underbart massa pippisar här nere som har jätteroliga kvitterivittisar. Kan tyvärr inte återge dem här men vi skrattar gott varje dag för det är nån rackare som har väldigt roligt kvitter.
TUI fågeln låter fräckt

Eftermiddagen tillbringa vi nån timme inne i sherwoodskogen, jag menar Redwood skogen. Den planterades tydligen in runt 1880 och har vuxit till sig rejält. De kan bli 2000 år gamla och växer med 2 meter per år. Rent matematiskt blir de då  4 km höga..... Någon har tagit i här och hyfsat kanterna på sanningen.

Treewalking på några hundra meter runt parken

Nicka Lilltroll?


Inga taniga fjällbjörkar direkt

Nicke-lilltroll?


Endast en kines kan gå vilse i detta ordningsamma land?

Som vanligt så var det ordning och reda i trollskogen. Vägen dit hette Nicholson road och det är nog Nicke-lilltroll varianten i Nz?

Startpunkten var tydligt utsatt vid entréhuset med vykort souvenirer och glasspinnar till barnen. Jag fick en med mangosmak.  Tydliga instruktioner om åt vilket håll man skulle gå och olika längder fanns angivna med färgade pilar. Vi valde en 4 km pil som skulle tarva timmen drygt.
Solen sken otroligt starkt idag så vi ville inte vara för länge inne i stora mörkret utan hastade igenom för att istället ta oss till nästa camping BLUE LAKE,  som likaledes som Tauposjön har kristallklart vatten.
Dagen avslutades i kontemplation med sol i stol och vin i strupen torr.

Kristallklart vatten med flera meters sikt, märkligt när man är van vid våra bruna vattendrag 

De berömda svarta svanarna

Med röda näbben.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar