fredag 20 oktober 2017

Återigen till havs!


Cathedral Beach in New Zealand Alltså!! Endast via lååååååång vandring eller med båt



Dagen bjöd på en båttur längs med nz kusten och det som heter Coromandel peninsula. Som vanligt frestas jag säga är det 7kt vackert och spännande.  Kusten ligger mot Stilla Havet som dundrar in skoningslöst mot stränderna..

Tim på traktorn med vår båt kom prick på klockslaget 

Närmsta fastland är Chile, 7000 sjömil bort eller 12000 km, enligt guiden Tim som kör båten. Har inte dubbelkollat men skitsamma, långt ere iaf.
Tim har pluggat vid Uppsala universitet så han hade lite koll på världen utanför.

Tydligen hade alla i byn Hahei en egen traktor för att sjösätta sina båtar och detta eftersom det inte finns någon hamn.  Färgglada grållar stod uppradade på stranden medans kaptenen traktorchaffisen var ute och fiskade.

Karin ville inte åka med så jag slog följe med 9 andra turister och i 20 knop åkte vi ridgid raft runt och kikade, mest på grottor och en makalös beach.
Häftigt värre att åka in i ett hål i berget som blev till en stor sal med öppning uppåt mot himlen. Otroligt mäktig känsla. Tydligen nåt ställe som även det varit nåt heligt för Maorierna.

Beachen vi kom till heter Cathedral Cove och har tydligen varit plats för filminspelning av Narnia.
Men vackert var det.

Efter turen mötte hustrun upp som kikat på hus och så blev det för första gången en nz frulle på restaurang.  Mycket American  pancakes med lönnsirap, fläsk och banan samt toppat med vispgrädde.....
Mardröm för en dietist, men alla på restaurangen käkade sånt här! 

Huvvaliiiigen som dunderklumpen brukade säga. De ä mat för en karl dä! Hade jag ätit sån frulle oftare hade jag nog sett upp som en dunderfet klump efter ganska kort tid.
Karins bröd med nån gegga och ägga på såg inte så hälsosam ut den heller,  så nu blir det hårdkörning. När vi kommer hem alltså, inte nu.

Efter den kalorichocken tog vi en två timmars prommis till just Cathedral beachen jag fick åka båt till och det blev en pärs upp till 150 meters höjd för att sen gå ner på andra sidan. Pust. Stackars Karin leta toalett hela vägen, men ingen kom i vår väg. Knipövningar kanske blev de istället. Och annat också...

Strand raggade

Sen kom en kanin skuttande över vägen trodde vi, men det var en kille på jumping stilts. Liknade såna där ben som han Pistorius, i syd Afrika som mördade sin fru, hade. Såg kul ut och tänkte genast på barnbarnen. Sånt hade de gillat? Hoppa alltså, inte mörda.

Nämnde det kanske inte men vi ligger vid Hot Water beach camping och utanför dörren hänger en massa spadar. Vi funderade över vad de skulle användas till.  Sen såg vi. På beachen strax intill går tydligen lava strömmar så nära ytan att om man gräver en grop ungefär när det är lågvatten så hettas du upp underifrån och blir som en spapool.  Cool, nej hot blir det ju.
Hann inte med idag,  provar imorgon


Fascinerande klippor 

Cathedral Cove med svensk i fokus! 

Kanin? 

Tim guiden

Från havet var det pampigt 


Och här står jag i vägen. 

Man får väl grotta ner sig, oss speleologer emellan 

Trångt blev det 

Inne i grottan fanns det spelrum, haha, uppåt mot himlavalvet 15 meter upp

Där tog vi oss igenom oxå

Syrandraggarebilar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar